Nieuw wachtwoord aanvragen

Update

Tijdens de dienstonderbreking heirkracht kan het personeelslid vervangen worden volgens de normale vervangingsregels. Het afwezige personeelslid wordt doorbetaald.  Verlofstelsels die al van toepassing waren, lopen door.

Van 10 december tot en met 01 april 2022.

Personeelsleden die in verplichte quarantaine moeten gaan als gevolg van een hoogrisicocontact, kunnen voor de duur van hun quarantaine worden ingezet in afstandsonderwijs . Als dat niet mogelijk is, kunnen ze een beroep doen op de dienstonderbreking “heirkracht”. De verplichte quarantaine blijkt uit een bewijs dat het personeelslid na een hoogrisicocontact thuis moet blijven. Dat bewijs kan opgevraagd worden door de school. 

Hoe wordt afwezigheid wegens ziekte van een personeelslid geattesteerd? UPDATE 7 maart

Bij een afwezigheid wegens ziekte die start na 6 maart 2022 geldt opnieuw de gewone procedure in verband met melding en controle. Zo bezorgt het personeelslid weer een afwezigheidsattest aan de school en een medisch attest aan het controleorgaan. 

Is een personeelslid besmet met het coronavirus, dan kan eventueel ook het ‘getuigschrift van arbeidsongeschiktheid wegens Covid-19’ gelden als bewijsstuk voor zowel de school als het controleorgaan. Dat is een eenvormig niet-getekend attest dat de artsen bij een coronabesmetting kunnen uitschrijven. 

Personeelsleden die positief testten op corona maar in samenspraak met de school thuis aan het werk blijven, hoeven geen ziekteverlof te nemen. 

Is een personeelslid besmet met het coronavirus, dan kan het personeelslid ter vervanging van een doktersbriefje ook het resultaat van een PCR-test gebruiken als bewijs. Het personeelslid vindt het via  www.mijngezondheid.be(dit is een externe link) of via de Covid Safe App.  

Personeelsleden die positief testten op corona maar thuis aan het werk blijven, hebben geen ziekteattest nodig.

veelgestelde-vragen-over-de-coronamaatregelen
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.