Inloggen

Update

Verlof wegens overmacht

Indien verlof wegens overmacht opgenomen wordt in halve dagen moet dit na de melding via zending bevestigd worden met het formulier melding dienstonderbreking

Meer

Nieuw dit schooljaar 2022-23.

De geldigheidsduur van een uittreksel uit het strafregister dat een nieuw personeelslid bij de aanstelling moet voorleggen aan de inrichtende macht, wordt teruggebracht van 1 jaar naar 1 maand.
Een personeelslid dat meerdere tijdelijke aanstellingen krijgt gedurende hetzelfde schooljaar bij dezelfde inrichtende macht moet het uittreksel uit het strafregister maar 1 keer per schooljaar opvragen.  

Hoe wordt afwezigheid wegens ziekte van een personeelslid geattesteerd?

Ben je meer dan 1 dag ziek, dan stuur je zoals gebruikelijk een afwezigheidsattest in de vorm van een klassiek doktersbriefje  naar je directeur en een medisch attest (docx, 2 p.)(dit is een externe link) (32,5 KB) naar het controleorgaan. Heel wat (huis)artsen kunnen het medisch attest al rechtstreeks naar het controleorgaan doorsturen via hun computersoftware. Vraag hen ernaar.

Bij een coronabesmetting:

Ben je besmet met het coronavirus en heb je een bewijs van een positieve PCR-test of positieve RAT-test? Dan hoef je niet meer langs een arts voor een attest. Bezorg het bewijs van de test aan je school en het controleorgaan. Op basis van dat bewijs ben je wettig afwezig wegens ziekte vanaf de datum van de positieve test tot en met de zevende dag erna. Voorbeeld: Je legt een positieve PCR-test af op 20 oktober. Je bent wettig afwezig wegens ziekte tot en met 27 oktober.

Vind de info over testen op de webpagina Info coronavirus(dit is een externe link).

Ook het ‘getuigschrift van arbeidsongeschiktheid wegens Covid-19’ is een geldig bewijsstuk. Dat is een eenvormig niet-getekend attest dat de artsen bij een coronabesmetting kunnen uitschrijven.

Dezelfde regeling geldt als iemand positief test, thuis moet blijven en niet op afstand kan werken.

Personeelsleden die positief testten op corona maar in samenspraak met de school thuis aan het werk blijven, hoeven geen ziekteverlof te nemen.

Is een personeelslid besmet met het coronavirus, dan kan het personeelslid ter vervanging van een doktersbriefje ook het resultaat van een PCR-test gebruiken als bewijs. Het personeelslid vindt het via  www.mijngezondheid.be(dit is een externe link) of via de Covid Safe App.  

Personeelsleden die positief testten op corona maar thuis aan het werk blijven, hebben geen ziekteattest nodig.

veelgestelde-vragen-over-de-coronamaatregelen
Vul uw Cluster Gent-gebruikersnaam in.
Geef het wachtwoord dat bij uw gebruikersnaam hoort.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
2 + 3 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.

Art in Flanders

Ontdek het rijke aanbod uit Vlaamse kunst- en erfgoedcollecties

Art in Flanders voor niet-commercieel gebruik

Als liefhebber, partner, pers of leerkracht kan je de beelden gratis downloaden voor niet-commercieel gebruik.

Wil je een beeld voor professioneel of commercieel gebruik?  Neem contact op via info@artinflanders.be en we helpen je graag verder.